În atenția femeilor care iubesc prea mult
- de Silvia Vasile
Ajungi să iubești prea mult atunci când a fi îndrăgostit înseamnă a suferi, a simți durere.
Iubești prea mult atunci când majoritatea conversațiilor pe care le ai cu prietenii sunt despre partenerul tău.
Iubești prea mult atunci când îi scuzi temperamentul vulcanic și impulsiv, indiferența lui față de tine sau lucrurile importante pentru tine.
Iubești prea mult când devii terapeutul lui și îți neglijezi propriile nevoi și dorințe.
Iubești prea mult când nu îți plac multe dintre comportamentele, valorile și principiile lui, dar le suporți deoarece consideri că îi oferi suficientă iubire încât el să se schimbe pentru tine.
Ei bine, ajungi să iubești prea mult atunci când relația voastră îți afectează bunăstarea emoțională, și chiar și pe cea fizică.
În acest articol vei afla:
Cum arată o relație când iubești prea mult
Când și cum s-a format acest tip de comportament
Cum arată o relație când iubești prea mult
Femeile care iubesc prea mult ajung să facă multe pentru bărbatul de lângă ele. Acestea își ajută bărbații prea mult prin: a le achiziționa haine pentru ca ei să își îmbunătățească imaginea de sine, a le găsi un terapeut și a-i implora să meargă la el, a le sponsoriza hobby-uri scumpe pentru a-i face să se simtă mai bine, a le oferi acces nelimitat la conturile personale pentru ca ei să nu se simtă inferiori, a le permite să le abuzeze emoțional deoarece consideră că ei nu au avut cum să își exprime altfel emoțiile.
O femeie care iubește prea mult va găsi întotdeauna atrăgător un bărbat instabil. Acel bărbat fără obiective în viață și fără o direcție anume, căruia nu îi pasă de nimeni și de nimic, o farmecă pe femeia care iubește prea mult și o asigură că ea reprezintă totul pentru el și că nu ar înșela-o sau părăsi-o pentru nimic în lume. Un bărbat bun ar reprezinta o amenințare pentru femeia care iubește prea mult, deoarece nu are nevoie de ea și ar putea să o părăsească oricând.
Când și cum s-a format acest tip de comportament
Femeia care iubește prea mult nu a avut parte de îngrijirea corespunzatoare în copilărie și încearcă astfel prin relațiile ei să își satisfacă această nevoie în mod indirect, oferindu-le prea mult acelor bărbați care par neajutorați. Deoarece în copilărie nu a avut cum să își schimbe părinții, care nu i-au oferit căldura și iubirea după care tânjea, la vârsta adultă, femeia care iubește prea mult va fi atrasă ca un magnet de bărbatul indisponibil emoțional, pe care va încerca să îl schimbe oferindu-i iubirea și grija ei.
O femeie care iubește prea mult este îngrozită de abandon și va face orice pentru a împiedica ruperea unei relații, indiferent de cât de toxică și disfuncțională este aceasta.
Pentru o femeie care iubește prea mult, nimic nu este prea scump, nimic nu este prea mult, atâta timp cât îl va „ajuta” pe bărbatul de lângă ea. Obișnuită cu lipsa iubirii în relațiile personale, aceasta va fi dispusă să aștepte, să spere și să încerce să îl mulțumească pe bărbatul de lângă ea cu orice preț.
Femeia care iubește prea mult are o stimă de sine foarte scăzută și în adâncul său crede că nu merită să fie fericită. Mai degrabă, aceasta consideră că trebuie să își câștige dreptul la fericire cu orice preț.
A iubi prea mult reprezintă o adicție, o dependență bazată pe frică. Astfel, femeile care iubesc prea mult sunt dependente de anumite tipologii de bărbați, iar relațiile lor nu se bazează pe dragoste ci pe frică – frica de a fi singură, frica de a nu fi iubită, frica de a fi nedemnă, ignorată sau abandonată.
Ca un prim pas pentru a identifica situația actuală, poți încerca să afli stilul tău de atașament prin chestionarul Stiluri de Atașament de pe blog și personal îți voi trimite interpretarea răspunsurilor.
Dinamica într-o familie disfuncțională
Există o varietate de moduri în care dinamica dintr-o familie poate fi toxică și poate crea tipare disfuncționale de iubire pentru copiii ajunși la vârsta adultă. Cu toate acestea, familiile toxice au un lucru în comun: incapacitatea de a discuta problemele reale, adevărate care se află la baza tuturor neînțelegerilor. În familiile disfuncționale, membrii acestora ajung să ocupe un rol bine stabilit în susținerea „unui anumit tip de adevăr”, evitând astfel discutarea și abordarea subiectelor tabu.
Ai încredere în tine
Dacă ai găsit acest articol folositor și te afli într-o relație toxică, care îți provoacă suferință te invit să îți faci o programare pentru a intra în contact cu adevăratele tale nevoi. Ai încredere în tine și apelează la psihoterapie individuală pentru adulti când ai nevoie și ești pregătită.
Alege să devii prioritatea numărul unu din viața ta!