17. Header Desprenoi

Evaluarea personalității

Alege sa lucrezi cu un psihoterapeut acreditat
Silvia Prima Poza Din Pagini

Poate fi utilizata pentru a obtine o intelegere detaliata a trasaturilor, a comportamentelor si a functionarii psihologice generale ale unei persoane. Aceasta evaluare este esentiala in cadrul demersului terapeutic, dat fiind faptul ca ajuta la stabilirea unei strategii terapeutice adecvate in conformitate cu nevoile individului.

Psihoterapie Despre Mine

Despre mine

Ma numesc Silvia Vasile si profesia de psihoterapeut reprezinta pentru mine un privilegiu extraordinar, dat fiind faptul ca imi permite sa imi insotesc clientii in propria lor calatorie, cea a marilor descoperiri.

 

Pentru a fi in masura sa te insotesc in propria ta calatorie, am obtinut de-a lungul anilor mai multe certificari:

Programeaza o Sedinta






    Recomandare!

    In procesul terapeutic o conditie necesara o reprezinta relatia interpersonala pe care o ai cu psihoterapeutul cu care lucrezi. 

     

    Iti recomand sa lucrezi cu un terapeut atestat, care este deschis si onest fata de tine si care te face sa te simti mereu in siguranta. 

     

    Alege sa fii sceptic in a lucra cu un psihoterapeut care este mereu de acord cu tine sau cu unul care te critica prea mult.

    Intrebari frecvente

    Psihoterapia este o calatorie de descoperire si vindecare, facilitata de un psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Pentru a te ajuta sa obtii o schimbare durabila, care sa se potriveasca gamei largi de nevoi cu care te confrunti, psihoterapeutul combina o varietate de tehnici si instrumente de lucru validate stiintific si orientate catre un progres masurabil, oferindu-ti resurse pentru a depasi obstacolele si a te dezvolta personal.

    Psihoterapia este benefica atat in situatii specifice precum tulburari de anxietate, depresie, tulburari alimentare, dificultati relationale, de gestionare a emotiilor sau a furiei, cat si in cazul celor care isi doresc sa initieze un demers de auto-cunoastere.

    Psihoterapia poate fi optima pentru o gama larga de problematici inclusiv:

    Dificultati de relationare, adaptare, de luare a deciziilor
    Dificultati sociale cauzate de orientarea sexuala
    Dificultati de gestionare a furiei
    Dificultati de adaptare la schimbari majore
    Dezvoltare personala si crestere emotionala,
    Experiente traumatice (violenta domestica, abuz sexual, accidente etc.)
    Pierderi (despartiri, dezamagiri, esecuri financiare, doliul prelungit ca urmare a pierderii unei persoane dragi etc.)
    Tulburari de anxietate
    Tulburari depresive
    Tulburari de tip alimentar
    Tulburari de personalitate
    Stima de sine redusa

    Exista o diversitate de abordari terapeutice, adaptate nevoilor individuale. Cateva exemple includ:

    Terapia cognitiv-comportamentala (TCC): Aceasta este una dintre cele mai eficiente forme de psihoterapie avand rezultate validate stiintific, astfel gandurile, sentimentele si comportamentele sunt strans interconectate si pot influenta starea de bine a unei persoane.
    Terapia comportamentala dialectica (DBT): Se concentreaza pe dezvoltarea abilitatilor de reglare emotionala.
    Terapia emotional-centrata (TT): Se concentreaza pe analiza si intelegerea relatiilor interpersonale, dar si a comportamentelor.

    Costul variaza in functie de experienta psihoterapeutului, locatia cabinetului si durata sedintei. Informati-va telefonic sau online pentru a obtine o estimare exacta.

    O sedinta dureaza de obicei 50 de minute, dar poate varia in functie de tipul de terapie si nevoile specifice ale clientului.

    Intr-un spatiu sigur si confidential, vei explora cu psihoterapeutul problemele cu care te confrunti. Vei discuta despre emotii, ganduri si comportamente, descoperind noi perspective si strategii de coping. Psihoterapeutul va utiliza diverse metode adaptate nevoilor tale.

    Da, confidentialitatea este esentiala in psihoterapie. Tot ce se discuta in cadrul sedintelor este confidential si nu poate fi divulgat nimanui fara acordul clientului.

    Pentru a obtine maximum de beneficii din psihoterapie, este recomandat sa:

    • Fii implicat activ in terapie
    • Respecti programul sedintelor
    • Fii sincer cu psihoterapeutul
    • Aplica tehnicile invatate in terapie si in viata de zi cu zi

    Finalizarea terapiei nu este un sfarsit, ci un nou inceput. Ai dobandit resurse si strategii pentru a gestiona problemele cu care te confruntai si pentru a te dezvolta personal. Este important sa continui sa aplici ce ai invatat in terapie si sa mentii un stil de viata sanatos. De asemenea, poti apela la sesiuni de follow-up periodice pentru a te asigura ca progresezi pe calea cea buna.

    Chestionare Gratuite Terapie

    Alege sa te cunosti mai bine prin chestionarele noastre! 
    Evaluarea raspunsurilor tale va fi facuta de catre mine si este 100% Gratuita!

    Te astept cu drag la terapie, cand vei fi pregatit/a

    Silvia Ultimul Formular Din Pagina